Veluwe Oost-fase 1

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Veluwe Oost is in september 2019 gestart. Meer dan 50% heeft zich aangemeld voor een abonnement.

Het buitengebied van Veluwe Oost is een groot en uitgestrekt gebied (gebied buiten bebouwde kom waar geen coax ligt). De aannemer gaat een kleine 3000 huisaansluitingen realiseren en moet daarvoor vele kilometers graven en boren. Ze hebben ongeveer 2 jaar nodig om het hele gebied van glasvezel te voorzien. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in de loop van het eerste kwartaal 2020 gebruik maken van glasvezeldiensten.

Heb je je destijds niet aangemeld, maar wil je wel graag glasvezel? Je kunt je nog steeds aanmelden bij één van de dienstaanbieders op www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/veluwe-oost/. Houd wel rekening met eenmalige aansluitkosten.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Veluwe Oost-fase 2

Maandag 30 september was de einddatum van de glasvezelcampagne in Veluwe Oost - fase 2 (gebied buiten bebouwde kom waar coax ligt). Tijdens de vraagbundeling is het, ondanks de verlenging en de samenwerking met verschillende lokale partijen, helaas niet gelukt om de minimale drempel van 35% te halen. Dit percentage is nodig om de aanleg van glasvezel in het hele gebied mogelijk te maken.

Ondanks dat de deelnamedrempel niet is gehaald, heeft Glasvezel buitenaf geprobeerd om zoveel mogelijk adressen aan te sluiten. Dit houdt in dat ze een deel van Veluwe Oost - fase 2 zekerheid kunnen geven op de komst van glasvezel.

De bewoners die zich hebben aangemeld tijdens de campagne worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de situatie op hun adres.