Woningbouw

De afgelopen tijd hebben we samen met de kernen Wilp, Posterenk en Bussloo opgetrokken om woningbouw in de kleine kernen van Voorst weer mogelijk te maken. We hebben ons verenigd in de Vitale Kleine Kernen Voorst (VKKV).

Eén van de eerste speerpunten van de VKKV was de nieuwe woonvisie van de Gemeente Voorst. Mede door invloed van de VKKV staat in de nieuwe woonvisie 'Aantrekkelijk Voorst 2025' expliciet dat er in de kleinere kernen van Voorst nieuwe woningen gebouwd kunnen worden.

We zijn nu bezig om te kijken hoe alle problemen rondom woningbouw aangepakt kunnen worden. We hebben te maken met een uitspraak van de Raad van State, die een streep zette door de woningbouwplannen achter de school. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van woningbouw, maar het is in onze ogen niet onmogelijk.

De behoefte voor woningbouw is er zeker. We hebben samen met de andere VKKV partijen een enquête gehouden waarmee we de woningbehoefte in beeld hebben gekregen. Het rapport van deze enquete is onlangs aan Wethouder Lagerweij van de gemeente aangeboden. U kunt het rapport hier vinden; Woningbouwenquete.